Beste plaatsen om te bezoeken in Parijs

Beste plaatsen om te bezoeken in Parijs

Parijs staat misschien bekend om zijn iconische bezienswaardigheden, maar er is nog veel meer te ontdekken in deze boeiende hoofdstad. We hebben onze lijst samengesteld van de beste plekken om te bezoeken in Parijs – van iconische musea tot verborgen juweeltjes – zodat je niets geweldigs mist!

Geen reis naar Parijs zou compleet zijn zonder de iconische Eiffeltoren te zien. Verblijf in een hotel met een ongelooflijk uitzicht en zie hem ‘s nachts fonkelen.

Het Louvre

Het Louvre is een van ‘s werelds meest gevierde musea, met tienduizenden kunstwerken. De schatten variëren van oude Egyptische en Griekse oudheden tot meesterwerken van Leonardo da Vinci en

Michelangelo.

Als je een liefhebber van kunst bent, is een bezoek aan dit vermaarde museum een ervaring die je niet mag missen. Van de Mona Lisa en de gevleugelde overwinning van Samothrace meesterwerken tot de Venus van Milo en andere meesterwerken, er is voor elk wat wils in deze gerenommeerde instelling.

De uitgebreide geschiedenis en enorme collectie van het Louvre hebben het tot een van ‘s werelds meest geliefde attracties gemaakt. Om tijd te besparen tijdens je reis, boek je je tickets online om de wachtrijen te omzeilen en te genieten van een versnelde entree.

De Tuilerieën Tuinen

De Tuilerieën Tuinen zijn een van de beste plekken in Parijs voor een ontspannen wandeling en frisse lucht. Gelegen in de buurt van het Louvre Museum, is het een geliefde ontmoetingsplaats geworden voor de lokale bevolking om in alle rust en sereniteit te ontspannen.

Het oostelijke deel van de tuin, Grand Carre, heeft een grote ronde vijver omgeven door beelden. Dit gebied was oorspronkelijk de privétuin van de koning, maar is nu populair bij toeristen.

Een ander gebied dat een bezoek waard is, is de Grand Couvert, een prachtig en ruimtelijk deel van de Tuin. Hier kunnen bezoekers zich ontspannen in een ijzeren stoel terwijl ze de weelderige boombedekking bewonderen.

La Sainte Chapelle

Een van de must-see activiteiten in Parijs is een bezoek aan La Sainte Chapelle, een middeleeuwse kerk gebouwd door koning Lodewijk IX met enkele van ‘s werelds oudste en grootste gebrandschilderde ramen die tal van bijbelse taferelen uitbeelden.

Wandelen van de Notre Dame op het Ile de la Cite (waar de Notre Dame staat) naar deze archeologische site is een gemakkelijke reis, waardoor het een geweldig startpunt is als je geïnteresseerd bent in middeleeuwse geschiedenis. Bovendien kun je hier klassieke muziekconcerten bijwonen die een werkelijk boeiende ervaring bieden.

Palais Garnier

Het Palais Garnier, een van de meest adembenemende monumenten van Parijs, is een architectonisch wonder en een meesterwerk van de architectuur in de stijl van het Franse Tweede Keizerrijk. De balkons van onyx, luxueus marmer, delicate fresco’s en rijke vergulding zijn een lust voor het oog.

Charles Garnier ontwierp dit verbluffende neobarokke bouwwerk als onderdeel van Haussmanns renovatie van Parijs in 1789. Het vat de extravagante smaak van die tijd samen en mag niet worden gemist door iedereen die de stad bezoekt.

Moulin Rouge

Moulin Rouge, gelegen in het hart van Parijs, staat bekend om zijn extravagante decors en levendige kostuums met veren, strass en pailletten. Bezoekers van dit cabaret kunnen dineren terwijl ze kijken naar het optreden van getalenteerde burleske dansers.

De Catalaanse ondernemer Joseph Oller en de Franse showman Charles Zidler stichtten het cabaret in oktober 1889 aan de voet van de heuvel Montmartre. Tegen die tijd was Montmartre een artistiek mekka geworden; mensen van alle sociale klassen stroomden naar het amusement.

Dit cabaret heeft een ereplaats verworven onder de cabarets wereldwijd. De iconische rode windmolen is overal in Parijs te zien, en het decor heeft een opvallende combinatie van rood en goud om op te vallen.

Canal Saint-Martin

Ooit een waterweg, nu een opkomende buurt die een jonger publiek aantrekt. Het gebied heeft enkele van de meest trendy cafés, bars en restaurants van Parijs.

Het kanaal, met zijn historische verkeersbruggen, Eiffel loopbruggen en met bomen omzoomde oevers, is een idyllische plek om te wandelen, te fietsen of te picknicken. Je kunt zelfs meevaren op een peniche of een ritje maken in een schuit!

In het voorjaar en de zomer speelt de plaatselijke bevolking graag gitaar langs het kanaal als de schemering over dit schilderachtige gebied valt. Met zijn charmante cafés en boetiekjes langs het water en ijzeren loopbruggen is het een idyllische plek voor een paar uur ontspannen wandelen.

Museum Carnavalet

Musee Carnavalet is een museum gevestigd in twee charmante hotel particuliers (particuliere herenhuizen). Hier kunnen bezoekers voorwerpen en kunstwerken bewonderen uit de prehistorie tot de oude Gallo-Romeinse, middeleeuwse, renaissance en moderne tijd.

Het Carnavalet museum, gelegen in de Parijse wijk Marais, is een must voor iedereen die de stad bezoekt. Hier krijg je een ongeëvenaard inzicht in het rijke culturele erfgoed.

Het Carnavalet museum heeft onlangs een uitgebreide renovatie ondergaan. De nieuw georganiseerde indeling maakt het museum veel gemakkelijker te verkennen, terwijl nieuwe displays de verschillen tussen ras en geslacht aan de orde stellen. Een hoogtepunt is de Salle des enseignes, gevuld met honderden winkelborden uit de 17e tot het begin van de 20e eeuw.

Reacties zijn gesloten.