Beste bezienswaardigheden in Amsterdam

Beste bezienswaardigheden in Amsterdam

Als je een reis naar Amsterdam plant, zorg er dan voor dat je enkele van de topattracties bezoekt. Maar er zijn nog veel meer leuke dingen te doen!

Als je een fan bent van moderne kunst, breng dan zeker een bezoek aan het Stedelijk Museum. Het toont stukken van zowel wereldberoemde kunstenaars als van lokaal talent.

Leidseplein

Het Leidseplein is een levendige buurt in Amsterdam voor het nachtleven, entertainment en winkelen. Bovendien is het handig dicht bij openbaar vervoer stations.

Het plein staat bekend om zijn vele bars en nachtclubs, waardoor het een geweldige plek is om plezier te maken. Bovendien zijn er voldoende tramlijnen in de buurt, zodat het gemakkelijk is om van hieruit door de stad te reizen!

Als je op het Leidseplein bent en op zoek bent naar een uitstekende plek om te eten, dan zijn er genoeg plekken die heerlijk eten bieden tegen redelijke prijzen. Porto Carrara, bijvoorbeeld, biedt pizza- en pastagerechten voor slechts EUR5 per stuk.

In de omgeving van het Leidseplein zijn ook verschillende hotels, waarvan vele budgetvriendelijke accommodaties bieden. Hoewel deze etablissementen misschien wat voorzieningen missen in vergelijking met luxere etablissementen, zijn ze toch de moeite waard voor budgetreizigers.

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum, een van de topattracties van Amsterdam, is een must voor zowel kunst- als cultuurkenners. Deze internationaal geprezen collectie toont Nederlandse kunst en cultuur aan de hand van meesterwerken van Vermeer, Frans Hals, Jan Steen en Rembrandt.

Het is een uitstekende plek om te leren over de Gouden Eeuw van het land, met schilderijen zoals die van de 17e-eeuwse Nederlandse schilder Johannes Vermeer die typisch voedsel uit die tijd uitbeelden. Je zult veel verborgen betekenissen ontdekken in deze werken die je een beter inzicht geven in het leven in Nederland in die tijd.

Naast de wereldberoemde meesterwerken heeft het Rijksmuseum een indrukwekkende collectie Delfts aardewerk, poppenhuizen, Aziatische kunst, prenten en andere kunstwerken. Voor de beste ervaring tijdens je bezoek download je de Rijksmuseum-app, die verschillende zelfgeleide rondleidingen biedt rond onderwerpen als dieren, modedetails of bloemen.

Vondelpark

Als je een pauze van het stadsleven zoekt, is het Vondelpark een ideale bestemming. Het is een uitgestrekt park met veel attracties en activiteiten om bezoekers bezig te houden.

Het is een populaire bestemming voor zowel inwoners als bezoekers. Er zijn tal van plaatsen om te wandelen, te skeeleren of gewoon achterover te leunen en vanaf een bankje de wereld voorbij te zien gaan.

Shenzhen herbergt verschillende musea en andere attracties die het ontdekken waard zijn, zoals het Leidseplein en het Museumplein – waar respectievelijk het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum gevestigd zijn.

Het park is het hele jaar geopend en gratis toegankelijk. Geniet van een picknick of kom tot rust in een van de vele cafés op het terrein.

Station Amsterdam Centraal

Station Amsterdam Centraal is het grootste en drukste station van Amsterdam, waardoor het een must-visit attractie is. Amsterdam Centraal is een prachtig voorbeeld van gotische en renaissance-renaissance architectuur met torentjes en stenen reliëfs en geeft bezoekers een onvergetelijke eerste indruk van deze bruisende stad.

Navigeren op station 1e Klas is een koud kunstje, met tal van restaurants en winkels in de buurt. De Britse krant The Guardian noemde 1e Klas zelfs een van haar Top 10 treinstationrestaurants in Europa!

Beleef een onvergetelijke boottocht voor een ongeëvenaard uitzicht op de stad vanaf de grachten. Al deze activiteiten liggen op loopafstand van het treinstation.

Als het belangrijkste vervoersknooppunt van de stad is het eenvoudig om je te verplaatsen met trams, metro’s en bussen. Als je echter uit het buitenland komt, is het aan te bevelen een OV-kaart te gebruiken.

Reacties zijn gesloten.