Beste bezienswaardigheden in Brussel

Beste bezienswaardigheden in Brussel

Brussel biedt toeristen een schat aan attracties, maar één gebied moet je beslist bezoeken. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, beeldende kunst, strips of mensen kijken, Brussel zal je niet teleurstellen! Brussel, dat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, zal zeker al je honger stillen!

De Grote Markt is het hart van Brussel en een must voor iedereen die deze prachtige stad bezoekt. Hier vinden bezoekers het majestueuze stadhuis en verschillende middeleeuwse gildehuizen, omringd door andere prachtige architectonische hoogstandjes.

Grote Markt

De Grote Markt is het meest geliefde plein van Brussel en een van de belangrijkste toeristische attracties. Het ligt in het centrum en trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad is het stadhuis, een prachtig gotisch bouwwerk uit de middeleeuwen. Op de gevel staan beelden van heiligen, allegorische figuren en edelen.

Op het plein is veel te zien en het kan er dag en nacht druk zijn met mensen. Toch is het een bezoek waard, want het biedt een uitstekende gelegenheid om de geschiedenis van Brussel van dichtbij mee te maken.

Op de Grote Markt staat ook het Museum van de Stad Brussel, met tentoonstellingen over de geschiedenis van het plein en van Brussel als geheel. De toegang is gratis, maar in de zomermaanden wordt het druk.

Een andere populaire toeristische attractie in Brussel is de Rue des Bouchers, een voetgangersstraat met restaurants die mosselen en andere visgerechten serveren. De meeste van deze etablissementen richten zich op toeristen en tonen vaak foto’s op hun menu’s of hebben obers die je uitnodigen voor de lunch.

La Cambre Park

La Cambre Park, gelegen binnen de stadsgrenzen, is een rustige groene ruimte die populair is bij de plaatselijke bevolking. Het biedt tal van activiteiten voor alle leeftijden, zoals wandelen, joggen en ponyrijden.

Geniet van een picknick in dit park, maar vergeet onderweg niet wat van het verrukkelijke Belgische bier van Brussel te proeven! Er is zelfs een bescheiden bar verstopt in het midden die heerlijke tapas, wijn en van tijd tot tijd zelfs live muziek serveert.

Een andere leuke activiteit in het park is een ontspannen wandeling over de openluchtvlooienmarkt. Deze markt is al sinds 1873 een icoon voor de plaatselijke bevolking.

Geen enkele kunstliefhebber mag een bezoek aan de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België missen. Van schilderijen en beeldhouwwerken uit de 15e eeuw tot tekeningen, je hebt eindeloze uren om deze collectie meesterwerken te verkennen.

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, een groepering van zes kunstmusea gelegen in de historische binnenstad van Brussel, zijn een van de topattracties om te bekijken. Hier vind je een indrukwekkende collectie van 20.000 kunstwerken die dateren van de 15e eeuw tot nu.

In het Oude Meesters Museum, dat open is sinds 1801, vinden bezoekers meesterwerken uit de Vlaamse Primitieven en de Vlaamse Renaissance en werken van Rubens, Van Dyck en Bruegel. Mis een bezoek aan de Peter Paul Rubenszaal niet met zijn rode muren en indrukwekkende schilderijen van de Antwerpse school van de barokschilderkunst!

De bader van Leon Spilliaert is een ander werk dat je niet mag missen, met een vrouw die uitrust op een trap met arabeske golven van water om haar heen. Dit symbolistische werk laat de kijkers zich afvragen wat de baadster van plan is.

De Marollen

Marollen is de hipste buurt van Brussel, waar naast bohemiens en alternatieve cultuur ook kunstgaleries en straatartiesten wonen. Of je nu een vintage liefhebber bent of gewoon een spannend deel van de stad wilt ontdekken, er is hier genoeg te zien.

Marollen, gelegen tussen het Paleis van Justitie en het station Brussel Zuid, is een charmante historische wijk. Hier vind je tal van kunstgaleries, winkels en kleine cafés om van te genieten terwijl je de sfeer opsnuift.

Er is ook de vlooienmarkt op het Jeu de Balleplein, een geplaveid plein met bistro’s en estaminetten. Hier vind je een eclectische mix van voorwerpen zoals oude zilveren ringen, Zenith fotocamera’s, jukeboxen en retro koelkasten tegen geweldige prijzen.

Als je van winkelen houdt, ga dan naar de Rue Haute en Rue Blaes in Parijs – twee bruisende wijken vol antiquairs en vintage winkels. Cyclup biedt ook enkele trendy stukken die zijn gemaakt van hergebruikt textiel als onderdeel van zijn sociaal-professionele reïntegratieprogramma.

Reacties zijn gesloten.