Beste plaatsen om te bezoeken in Barcelona

Beste plaatsen om te bezoeken in Barcelona

Barcelona is een van ‘s werelds meest geliefde toeristische bestemmingen, met adembenemende bezienswaardigheden, musea en een verrukkelijke keuken. Geen wonder: deze bruisende stad verdient het om verkend te worden!

Dus om je te helpen je reis te plannen, hebben we de beste plaatsen om te bezoeken in Barcelona samengesteld – zowel wereldberoemde attracties als verborgen juweeltjes!

  1. Basiliek van de Sagrada Familia

De Sagrada Familia, een UNESCO Werelderfgoed dat jaarlijks miljoenen toeristen trekt, is ontworpen door Antoni Gaudi en wordt algemeen beschouwd als zijn meesterwerk.

De bouw van de basiliek begon in 1882, maar het duurde meer dan een eeuw voordat dit ongelooflijke bouwwerk klaar was. Of je er nu als toerist of pelgrim komt, de immense majesteit valt niet te ontkennen; je zult versteld staan van de aanblik.

De drie gevels van Christus vertellen het verhaal van Zijn leven: De Geboortegevel herdenkt Zijn geboorte; de Lijdensgevel herdenkt Zijn passie; en tot slot viert de Gloriegevel Zijn verheerlijking. Elke gevel is voorzien van ingewikkelde motieven en ontwerpen die verschillende aspecten van Christus’ reis weergeven.

  1. Montjuic Heuvel

Montjuic Hill (in het Catalaans bekend als Joodse Berg) staat tussen het historische centrum van Barcelona en de haven. Hij staat bekend om zijn panoramische uitzicht op het stadsbeeld beneden.

Montjuic is gevuld met ongelooflijke attracties. Van waterpartijen en een nagebouwd Spaans dorp tot kastelen en musea, er is voor elk wat wils op de Montjuic.

Het gebied werd gekozen als locatie voor zowel de Wereldtentoonstelling van 1929 als de Olympische Spelen van 1992, waardoor een reeks monumenten en toeristische attracties ontstond die er nu nog steeds staan. Sommige zijn gerestaureerd tot musea of andere culturele centra.

  1. Casa Mila

Antoni Gaudi’s Casa Mila (of La Pedrera) is een van de meest iconische monumenten van Barcelona. De golvende gevel en het surrealistische sculpturale dak wekken de illusie dat het meer organisch dan kunstmatig is. Een must voor architectuurliefhebbers overal!

Pere Mila, een plaatselijke projectontwikkelaar en echtgenoot van de rijke weduwe Roser Segimon, gaf opdracht voor dit gebouw, dat aanvankelijk controverse veroorzaakte, maar nu wordt vereerd als een iconisch symbool van de Catalaanse cultuur.

Vanaf het dak kunnen bezoekers Gaudi’s iconische schoorstenen en ventilatietorens bewonderen, terwijl zijn gebogen binnenplaats een must-see is. Daarnaast hebben bezoekers de mogelijkheid om het museum met zijn gevarieerde tentoonstellingen te bezoeken.

  1. Picasso Museum

Het Picasso Museum in Barcelona toont de werken van Pablo Picasso, een van ‘s werelds grootste kunstenaars. Het is een betoverende bestemming met meer dan 4.000 tentoongestelde stukken.

Een rondleiding is een uitstekende manier om je ervaring in het museum te maximaliseren. Je krijgt van een ervaren gids een onschatbaar inzicht in zowel de schilderijen als de structuur ervan.

Het Picasso Museum, gelegen aan de majestueuze middeleeuwse straat Carrer Montcada in Barcelona, opende zijn deuren in 1963. Het heeft een collectie van 4.251 werken uit Picasso’s carrière – zowel zijn vroege stukken als iconische kubistische meesterwerken.

  1. Las Ramblas

Las Ramblas is de meest geliefde straat van Barcelona en het is geen wonder waarom; de bruisende straat biedt enkele van de topattracties van de stad. Bovendien herbergt deze levendige enclave ook enkele van Barcelona’s beste eet- en drinkgelegenheden.

Je zult misschien aangenaam verrast zijn dat veel van de gebouwen langs Las Ramblas uiterst historisch zijn – sommige zelfs eeuwenoud!

Ontdek een prachtig cirkelvormig tegelwerk gemaakt door de Spaanse kunstenaar Joan Miro! Het zal niet moeilijk zijn om het te vinden, maar zorg ervoor dat je het goed inspecteert!

Las Ramblas herbergt niet alleen enkele historische bezienswaardigheden van de stad, maar ook enkele van de beroemde clubs van de stad. Als je op zoek bent naar een rustige ruimte om tot rust te komen en te genieten van drankjes of flamenco-voorstellingen, dan is Placa Reial zeker een bezoek waard.

  1. Palau de la Musica Catalana

Lluis Domenech i Montaner ontwierp het Palau de la Musica Catala, een van de mooiste concertzalen ter wereld. Dit modernistische meesterwerk, gebouwd tussen 1905 en 1908 voor de kooruitvoeringen van Orfeo Catala, is nu aangewezen als UNESCO Werelderfgoed.

De adembenemende gevel van dit prachtige gebouw bestaat uit beeldhouwwerk, mozaïek, glas-in-lood en smeedijzer. Het interieur is al even boeiend, vooral de Lluis Millet zaal die gebruikt wordt voor repetities en concerten.

Bij elk gewelf in het gebouw bevinden zich keramische medaillons die de Catalaanse muziekgeschiedenis herdenken. Deze zijn te vinden tussen pilaren en glazen wanden van elk gewelf en dragen namen van beroemde musici als Palestrina of J.S Bach.

Reacties zijn gesloten.