Beste bezienswaardigheden in Rome

Beste bezienswaardigheden in Rome

Als je een bezoek aan Rome plant, zijn er genoeg iconische bezienswaardigheden die je niet mag missen. Maar voor wie iets minder bekends zoekt, zijn er misschien ook minder bekende juweeltjes die de moeite waard zijn om te ontdekken tijdens je volgende reis naar de hoofdstad.

Mis het adembenemende Forum Romanum niet, waar talloze oude bouwwerken en ruïnes uit het verleden van Rome staan. Beklim bovendien de Gianicolo heuvel voor een ongeëvenaard panoramisch uitzicht over Rome!

Piazza del Popolo

Piazza del Popolo is een van de meest herkenbare pleinen van Rome. Vanaf hier beginnen de meeste toeristen die met de trein aankomen hun rondleidingen door het centrum van de stad.

Neem je tijd bij het verkennen van dit plein; er is genoeg te zien en te doen. Beklim zeker de trappen van de Pincio heuvel voor een ongelooflijk uitzicht op zowel Rome’s markante plein als de omringende heuvels.

Het historische centrum van Rome heeft een opmerkelijke combinatie van Oud Romeinse, Griekse, Middeleeuwse, Maniëristische en Barokke architectuur die lijkt op iets uit een sprookje. Een bezoek hier is zeker de moeite waard!

Aan de linkerkant van het Piazza San Marco bouwden Baccio Pontelli en Andrea Bregno tussen 1472-1477 de hoofdkerk. Binnen hangen werken van Caravaggio, Raffaello, Pinturicchio en Carracci.

Piazza Navona

Piazza Navona is een van de meest geliefde openbare ruimtes van Rome, waar al eeuwenlang acrobaten, jongleurs en straatartiesten komen – en nog steeds bruist!

Het Domitianuspark werd aangelegd op de plaats van wat vroeger bekend stond als het Stadion van Domitianus, een open gebied dat ooit werd gebruikt voor wagenrennen en agones (spelen). Vergelijkbaar met Circus Maximus of het Colosseum diende het als locatie waar atleten kwamen om te strijden.

In de 16e eeuw werd het marktplein een belangrijke openbare ontmoetingsplaats. Hier werd Gian Lorenzo Bernini’s meesterwerk De fontein van de vier rivieren gebouwd – een herinnering dat dit in die tijd inderdaad een iconische locatie was.

Op het plein staan verschillende barokke gebouwen, zoals de Kerk van Sant’Agnese in Agone en het Palazzo Pamphili – het laatste werd gebouwd in opdracht van paus Innocentius X en ligt ten zuiden van het plein.

De Capitolijnse Musea

Voor geschiedenisfanaten en mensen die geïnteresseerd zijn in oude kunst zijn de Capitolijnse Musea een van de beste attracties om te bezoeken als je in Rome bent. Hun indrukwekkende collectie antieke marmeren beelden en sculpturen zal je volledig gebiologeerd achterlaten.

De Capitolijnse Musea zijn gevestigd in twee palazzi die het door Michelangelo ontworpen Piazza Campidoglio omringen. De Lapidaria Galerij, een ondergrondse gang met aangrijpende grafstenen, verbindt deze gebouwen met elkaar.

Om door het doolhof van meesterwerken te navigeren en je weg te vinden, kun je het beste een gespecialiseerde gids inhuren. Through Eternity biedt deskundige rondleidingen door de Capitolijnse Musea die een boeiend verhaal vertellen over de macht, de kunst en de intrige van de oudheid!

Mis niet de iconische bronzen wolvin die Romulus en Remus, de legendarische stichters van Rome, pijpt; de Venus van het Capitool; of de Stervende Galliër – stuk voor stuk bekende stukken in deze enorme collectie.

Het Mausoleum van Hadrianus

Het Mausoleum van Hadrianus is een van de iconische bezienswaardigheden van Rome en daarom een must. Dit bouwwerk werd 2000 jaar geleden gebouwd, geïnspireerd op het graf van Augustus, en is tot op de dag van vandaag een van de grootste prestaties van de architectuur.

Op de rechteroever van de Tiber werd tussen 134 en 139 na Christus een graftombe gebouwd. Het was oorspronkelijk een versierd cilindervormig bouwwerk met daarop tuinen en omgeven door een gouden quadriga (een wagen getrokken door vier paarden).

Na het overlijden van Hadrianus in 138 werden ook de overblijfselen van zijn vrouw Sabina en zoon Lucius Aulius hier bijgezet. Dit graf bleef actief tot het overlijden van Caracalla in 217.

Gedurende zijn lange bestaan diende de Sint-Helena berg als fort, gevangenis en museum. Bovendien was hij verbonden met het Vaticaan via een ondergrondse gang van 1200 meter die pausen in tijden van crisis een toevluchtsoord bood.

Reacties zijn gesloten.