Beste bezienswaardigheden in Praag

Beste bezienswaardigheden in Praag

Praag is een van de mooiste en meest historische steden van Europa, als een bezoek aan een sprookjesland vol kastelen, prachtige architectuur en een eclectische mix van oud en nieuw.

Ondanks de stroom toeristen die naar Praag komt, zijn er nog genoeg activiteiten en bezienswaardigheden die minder tumultueus zijn. Dus als je je reis aan het plannen bent zijn hier enkele top keuzes voor een onvergetelijke ervaring.

  1. Karelsbrug

De Karelsbrug is een van de iconische bezienswaardigheden in Praag, die de Oude Stad (Stare Mesto) en de Praagse Burcht (Mala Strana) met elkaar verbindt.

De brug is opgeluisterd met 30 prachtige barokke beelden die rond 1700 werden toegevoegd. Deze beelden beelden verschillende heiligen en beschermheiligen uit door de Tsjechische geschiedenis heen.

  1. Oude Stadsplein

Het Oude Stadsplein (Staromestske namesti) is een must voor bezoekers aan Praag. In de loop der eeuwen zijn hier bouwwerken in verschillende middeleeuwse, renaissance en gotische stijlen ontstaan.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden hier is een astronomische klok op het Oude Stadhuis. Dit opmerkelijke apparaat toont de huidige positie van geselecteerde hemelobjecten en vertelt de tijd in zowel moderne als Judese vormen.

  1. Petrin Heuvel

Petrin Hill is een van de meest geliefde parken van Praag en een ideale ontsnapping aan de drukke levensstijl van de stad. Het heeft verschillende historische monumenten en attracties zoals de Petrin Toren (een miniatuur Eiffeltoren), Hongerige Muur en Spiegellabyrint.

Kvetnice, een kleine ommuurde tuin binnen Kvartal, biedt rust en sereniteit. Bovendien is er een boeiend observatorium met leuke astronomielessen en programma’s voor bezoekers.

  1. Kampa Eiland

Kampa-eiland, ook bekend als het “Venetië van Praag”, is een idyllisch riviereiland in het centrum van Praag. Het is een rustig groen park en een populaire toeristische bestemming.

De rivier Vltava omringt het eiland, terwijl aan de andere kant het Certovka Duivelskanaal ligt.

Op het eiland zijn tal van boeiende attracties, zoals een museum voor moderne kunst, gevestigd in een van de oude Sova Molens. Hier kunnen bezoekers zich vergapen aan de ongelooflijke collectie schilderijen van Frantisek Kupka.

  1. Kasteel van Praag

De Praagse Burcht is een van de meest bezochte attracties in Tsjechië en dat is niet voor niets; het uitgestrekte complex omvat erven, woonvertrekken, kerken, forten en muren die allemaal een intrigerende geschiedenis hebben.

De Sint-Vituskathedraal is het kroonjuweel van de Praagse Burcht en een uitstekende plek om wat tijd door te brengen. Hij herbergt de grootste kerkschat van Tsjechië en biedt een prachtig uitzicht over de stad.

  1. Wenceslasplein

Het Wenceslasplein, gelegen in het centrum van Praag, is een belangrijk winkelgebied en heeft een belangrijke rol gespeeld in de Tsjechische geschiedenis. Het dient ook als een populaire plek voor openbare bijeenkomsten.

Ooit bekend als paardenmarkt, werd de stad in de 19e eeuw hernoemd ter ere van de beschermheilige van Bohemen. Josef Myslbek’s iconische ruiterstandbeeld van Sint Wenceslas staat trots tegenover het Nationaal Museum en vlakbij vind je een gedenkteken voor studenten die zelfmoord pleegden door zelfverbranding uit protest tegen de militaire bezetting van Tsjecho-Slowakije door de Sovjet-Unie.

  1. Joodse wijk

Josefov, of Praagse Joodse Wijk zoals het algemeen bekend staat, is een van de topattracties van de stad. Gevuld met prachtige architectuur en een boeiende cultuur die generaties lang heeft standgehouden, biedt Josefov bezoekers een werkelijk boeiende ervaring.

Op het Kafkaplein in het eerste district van Praag staan talrijke synagogen, een museum en overblijfselen van een oude begraafplaats. Je kunt deze gebouwen verkennen om inzicht te krijgen in het Joodse leven in Praag terwijl je de verbluffende schoonheid ervan in je opneemt.

  1. Kampa Museum

Het Kampa Museum, een van de meest opmerkelijke kunstgaleries van Praag, is een must voor wie geïnteresseerd is in moderne Europese kunstwerken. De permanente collectie toont werken van de Tsjechische meesters Frantisek Kupka en Otto Gutfreund.

Het museum is gevestigd in de prachtige Sova Molen, gebouwd in de 15e eeuw. Na eeuwen van branden, schade en overstromingen is het in zijn oorspronkelijke luister hersteld en dient het nu als etalage voor kunst en geschiedenis.

  1. Kevers Café

Praag, ook bekend als De Gouden Stad of De Moeder der Steden, is een stad vol mysterie en cultuur. Van prachtige gotische architectuur tot levendige biercultuur, dit Europese wonderland heeft voor elk wat wils.

De Tsjechische keuken staat bekend om zijn stevige gerechten die vlees en kaas combineren met klassieke sauzen – maar je hoeft de bank niet te breken om ervan te genieten.

  1. Museum voor Toegepaste Kunst

Het in 1885 opgerichte Museum voor Toegepaste Kunst is gevestigd in een neorenaissancegebouw, ontworpen door Josef Schulz. Het herbergt een indrukwekkende collectie internationaal kunstglas, porselein, textiel, meubels, grafiek en foto’s.

Het museum herbergt ook een uitgebreide bibliotheek gewijd aan kunst- en designonderzoek. Bezoekers moeten vooral de collecties Tsjechisch kunstglas en keramiek bekijken.

Reacties zijn gesloten.